Тест: Азык-түлік өнімдерін салаларының технологиялар


Список вопросов


1. Сурак 1. Картопты сульфиттеу:

1) а) қышқылмен өңдеу;
2) б) сілтімен өңдеу;
3) в) бумен өңдеу;
4) г) натрий бисульфитімен өңдеу

2. Сурак 2. Саңырауқұлақтардың қай түріне жатады: шантереллалар, арыш, сыроежки, томарқұлақ, балсаңырауқұлақтары ?

1) а) пластиналы;
2) б) жіңішке;
3) в) сумчатарлар;
4) г) құбырлы.

3. Сурак 3. Қызанақ, баклажан, бұрыш көкөністер қандай тобына жатады:

1) а) түйнек;
2) б) тамыр дақылдары;
3) в) жеміс;
4) г) дәмдеуіш

4. Сурак 4. Майы 2% - дан 5% - ға дейінгі балық санатына жатады:

1) а) арық;
2) б) майлылығы орташа;
3) в) майлы;
4) г) әсіресе майлы

5. Сурак 5. Тұзды балықты жібітуге арналған ағынды судың температурасы

1) а) 5° - 6°С;
2) б) 10° - 12°С;
3) в) 18° - 20°С;
4) г) 1°- 2°С.

6. . Сурак 6. Құнды азық-түлік-бұл балық

1) а) тірі;
2) б) салқындатылған;
3) в) мұздатылған;
4) г) тұзды:

7. Сурак 7. Лососьге жататын балық түрлері:

1) а) осетр, горбуша, окунь;
2) б) горбуша, сёмга, форель;
3) в) сёмга, форель, севрюга;
4) г) треска, судак, сельдь

8. Сурак 8. Шошқа етінен порциялық жартылай фабрикаттар:

1) а) бифштекс, лангет, табиғи котлеттер;
2) б) шницель, антрекот, шабатын котлет;
3) в) эскалоп, шницель, табиғи котлет;
4) г) эскалоп, антрекот, лангет, шницель

9. Сурак 9. Котлеттер пішінді

1) а) тегістелген-дөңгелек;
2) б) сопақша тегістелген;
3) в) шарлар;
4) г) нан пішіні

10. Сурак 10. Сиыр еті үшін кесілген ет пішінін анықтаңыз:

1) а) 30-40г текшелері;
2) б) ұзындығы 30-40 мм, салмағы 5-7г кесектер;
3) в) салмағы 10-15 г тікбұрышты целлюлоза бөліктері;
4) г) текшелер 20-30 г

11. Сурак 11 Табиғи туралған массаның жартылай фабрикаты қалай аталады, онда шпиг кішкене текшелерге кесіледі:

1) а) фрикадельки;
2) б) шницель;
3) в) бифштекс;
4) г) люля-кебаб.

12. Сурак 12 Етті маринадтаудың негізгі мақсаты:

1) а) шырындылықты арттыру, дәм мен хош иісті қасиеттерді жақсарту;
2) б) дәнекер тінін жұмсарту, дәмін, хош иісін жақсарту;
3) в) ылғалдың жоғалуынан қорғау;
4) г) жылумен өңдеу кезінде Алтын қыртыс беру.

13. Сурак 13.Табиғи туралған массадан жасалған жартылай фабрикаттар:

1) а) шницель, бифштекс, фрикадельки;
2) б) тельное, рулет, биточки;
3) в) фрикадельки, люля-кебаб, рулет;

14. Сурак 14. Термиялық өңдеу кезінде витамин қатты бұзылады

1) а) А;
2) б) РР;
3) в) тобы В;
4) г) С

15. Сурак 15 Қоректік заттардың аз жоғалуына ықпал етеді

1) а) негізгі тәсілмен пісіру;
2) б) бу пісіру;
3) в) припускание;
4) г) жоғары қысымда пісіру.