Тест: Көкөністер.


Список вопросов


1. «Тағам дайындау технологиясы» зерттейді:

1) Өнімдер калориялығын
2) Азық-түліктердің механикалық және жылулық өңдеулерінің тиімді әдістерін
3) Өнімдер сапасын

2. Шикізат дегеніміз:

1) Тағамды даярлауға арналған азық- түліктер
2) Жоғары дәрежелі дайындалған азық- түліктер
3) Өңделген азық- түліктер

3. Картопты шіріген бөлігінен және бөтен қоспалардан тазарту мақсатында жүргізілетін механикалық операция түрін атаңыз

1) Қайта тазарту
2) Іріктеу
3) Сорттау(сұрыптау)

4. Тазартылған картопты сақтайды

1) Суда
2) Ауада
3) Пакетте

5. Көкөністерді отта тазартқан кезде цилиндрлі пештің температурасын табыңыз:

1) 100-2000С
2) 1100-12000С
3) 1200-13000С

6. Картопты пеште күйдіріп тазалау уақытын табыңыз:

1) 6-12 сек.
2) 6-10 мин.
3) 20-30 сек.

7. Картоп таяқшасының ұзындығын табыңыз:

1) 4,0-5,0 см
2) 3,5-5,0 см
3) 7 см/ден жоғары

8. «Пай» картобын дайындағанда картопты кеседі:

1) Тілімдер тәрізд
2) Таяқша (сабанша) тәрізді
3) Сарымсақ тәрізді

9. Картоптың қалың таяқшасының (томарша) ұзындығын табыңыз:

1) 3,5-4см
2) 5-6 см
3) 2-3 см

10. «Фри» картобы дегеніміз:

1) Дөңгелектер
2) Таяқшалар
3) Кесектер (томарша)