Тест: Көкөністер.
Список вопросов
1. «Тағам дайындау технологиясы» зерттейді: |
|
1) Өнімдер калориялығын | |
2) Азық-түліктердің механикалық және жылулық өңдеулерінің тиімді әдістерін | |
3) Өнімдер сапасын | |
2. Шикізат дегеніміз: |
|
1) Тағамды даярлауға арналған азық- түліктер | |
2) Жоғары дәрежелі дайындалған азық- түліктер | |
3) Өңделген азық- түліктер | |
3. Картопты шіріген бөлігінен және бөтен қоспалардан тазарту мақсатында жүргізілетін механикалық операция түрін атаңыз |
|
1) Қайта тазарту | |
2) Іріктеу | |
3) Сорттау(сұрыптау) | |
4. Тазартылған картопты сақтайды |
|
1) Суда | |
2) Ауада | |
3) Пакетте | |
5. Көкөністерді отта тазартқан кезде цилиндрлі пештің температурасын табыңыз: |
|
1) 100-2000С | |
2) 1100-12000С | |
3) 1200-13000С | |
6. Картопты пеште күйдіріп тазалау уақытын табыңыз: |
|
1) 6-12 сек. | |
2) 6-10 мин. | |
3) 20-30 сек. | |
7. Картоп таяқшасының ұзындығын табыңыз: |
|
1) 4,0-5,0 см | |
2) 3,5-5,0 см | |
3) 7 см/ден жоғары | |
8. «Пай» картобын дайындағанда картопты кеседі: |
|
1) Тілімдер тәрізд | |
2) Таяқша (сабанша) тәрізді | |
3) Сарымсақ тәрізді | |
9. Картоптың қалың таяқшасының (томарша) ұзындығын табыңыз: |
|
1) 3,5-4см | |
2) 5-6 см | |
3) 2-3 см | |
10. «Фри» картобы дегеніміз: |
|
1) Дөңгелектер | |
2) Таяқшалар | |
3) Кесектер (томарша) |